Tarieven Gedragstherapie


 
 
Tarieven en tijdsbesteding per 1 april 2024

Ik hanteer de volgende tarieven incl. BTW en excl. Reiskosten en evt. parkeerkosten:

 • Bij een meervoudig of complex probleem en maximaal 3 katten in huis, is het tarief € 175,-
 • Is de kattengroep groter dan 3 katten dan geldt een tarief van €195,-
  dit vanwege het feit dat een dergelijke groep meer tijd vraagt.
 • Telefonisch preventief advies en/of video-beoordeling van 1 specifiek gedrag € 45,- De telefonische afspraak van 3 kwartier is zonder verdere opvolging en dient vooraf betaald te zijn.
 • Reiskosten zijn € 0,35 per km.
 • Indien de reistijd meer dan 30 minuten is wordt aanvullend € 10,- per half uur gerekend.

Er kan bij mij met PIN betaald worden na afloop van het huisbezoek.


Wat houdt een gedragstherapie traject in:

Je ontvangt een vragenlijst met allerhande vragen over het gedrag, de achtergrond en de leefomgeving van de kat en je wordt gevraagd een filmpje van het probleemgedrag te maken. Ik maak dan een principe afspraak voor een huisbezoek zodat de kat(ten) in eigen omgeving geobserveerd kunnen worden en zodat ik een goed beeld krijg van alles wat een rol kan spelen, je rustig je verhaal kunt vertellen en vragen kunt stellen. De ingevulde vragenlijst dien ik uiterlijk 3 dagen voor het huisbezoek ontvangen te hebben. Mocht dit niet lukken dan gaan we de afspraak verzetten.


 
 

Welke uren besteed ik aan het traject met een gemiddelde complexiteit van het probleem:

 • het voorbereiden (lezen van de vragenlijst, consult voorbereiden, evt. contact opnemen met de dierenarts) kost gemiddeld 3 uur
 • het huisbezoek duurt ongeveer 1,5 uur, exclusief reistijd. Vaak duurt het toch iets langer om ook andere vragen over kattengedrag te kunnen beantwoorden.
  Tijdens het huisbezoek stel ik de diagnose en geef ik adviezen waarmee direct aan de gang gegaan kan worden. Van dit huisbezoek krijgt u een samenvatting toegezonden, inclusief de diagnose en de therapie adviezen. Daarnaast zal er een kort schriftelijk verslag naar uw dierenarts gezonden worden.
 • het schrijven van het verslag inclusief therapieplan duurt 3 tot 4 uur, incl. overleg met dierenarts over eventuele medicatie en een verslag voor de dierenarts
 • recht op nazorg gedurende drie maanden betekent in de praktijk ook ongeveer 1,5 uur tot 3 uur aan mails en telefonisch contact.

In totaal ben ik dus tussen de 10 en 12 uur bezig met het hele traject.