Miep en Mientje

Afgelopen juni adopteerde ik Miep (5 jaar) en Mientje (3 jaar) nadat mijn eigen kat Dolly was overleden. Het baasje van Miep en Mientje was ook overleden en zij verbleven inmiddels een paar maanden in een gastgezin. Ze hadden dus in korte tijd veel meegemaakt. De eerste weken gingen prima. Ze waren aan het verkennen en we moesten allemaal aan elkaar wennen. Miep leek al snel op haar gemak, Mientje bleef nog wat op haar hoede.

In de loop van de zomer merkte ik een verandering in het gedrag, vooral bij Miep. Miep wilde niet dat Mientje op de slaapkamer kwam en joeg haar weg, vaak met gekrijs en geschreeuw als gevolg. Dit zat me niet lekker dus ik bestelde wat boeken om zelf kennis op te doen maar ik kreeg het niet voor elkaar om dat was ik las om te zetten naar wat ik zag. Het moeilijke was: ik kon helaas niet meer aan de oude eigenaar vragen hoe de beestjes eerder samen leefden.

Op dat moment ging ik op zoek naar een gedragstherapeut en kwam al snel bij Yvonne uit. Het begon, gevoelsmatig, al direct goed met uitgebreid huiswerk voor mezelf. Vragenlijsten, filmpjes, alles om zo goed mogelijk vast te leggen wat ik zag gebeuren.

Toen Yvonne langs kwam hebben de poezen zich gelukkig heel duidelijk laten zien! Inclusief 'op elkaar jagen'. Ik was in het begin erg geëmotioneerd over de situatie (stress) en dat pakte Yvonne direct heel fijn op. Ze liet me zien hoe ik met de beestjes kon spelen, op welke plekken in huis ik dat het beste kon doen etc. Maar ze liet vooral met een andere blik naar het gedrag kijken. Want wat ik zag als jagen/akelig doen tegen elkaar zag Yvonne met haar professionele kijk als speelgedrag. Dat maakte dat ik na het bezoek direct minder stress voelde.

Sinds het bezoek ben ik trouw met de beestjes blijven spelen. Dat vind ik soms wel lastig want ze spelen allebei op een hele andere manier en zijn snel op dingen uitgekeken. Als ik een dag minder met ze speel merk ik dat direct aan ze, dan zijn ze onrustiger. Miep is nog steeds de prinses op de erwt in de slaapkamer maar de afgelopen 2 weken laat ze Mientje op bed springen en rondsnuffelen. Laatst heeft ze zelfs Mientjes kopje een lik gegeven! Mientje voelt zich op haar beurt steeds relaxter en komt af en toe zélf aaitjes halen.

Ik verwacht niet dat ze ooit verstrengeld in elkaar in een mandje zullen liggen maar inmiddels leven ze in goede harmonie samen. Voordat ik Yvonne had ingeschakeld had ik haast spijt van het feit dat ik twee poezen in huis had genomen, wat had ik me op de hals gehaald?! Maar sinds Yvonne ons heeft geholpen is dat gevoel helemaal weg. Ik heb er geen seconde spijt van gehad en ben Yvonne erg dankbaar voor haar kundige en professionele hulp

Annemieke Joosten

november 2024


Moos en Otje

We hebben de begeleiding en expertise van Yvonne ingeschakeld voor onze katten Moos en Otje. Otje liet sproei gedrag zien en we wilden graag weten waar dit vandaan kwam en hoe we hiermee om konden gaan. D.m.v. vragenlijsten en een uitgebreide intake heeft Yvonne de situatie in kaart gebracht. De dynamiek tussen Moos (eerste kat) en Otje (tweede kat) bleek de angel te zijn. Otje bleek onzeker over haar positie in het territorium.

Yvonne gaf ons heel bruikbare tips om Otje hierin meer zekerheid te geven. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en komt het sproeigedrag nog zelden voor. Als dit gebeurd is hier een duidelijke reden voor. De begeleiding van Yvonne hebben we als heel prettig ervaren. Yvonne neemt echt de tijd, vraagt door, heeft liefde voor de dieren, heeft heel veel kennis en is eerlijk.

Gelukkig kan je als baasjes zijnde veel doen en zijn poezen ook als ze wat ouder zijn, leerbaar. De investering die je doet is het meer dan waard. Voor iedereen die twijfels heeft, dit traject en tips geeft je zoveel handvaten. Wij zeggen doen!

Inge en Loes - november 2024


Balthazar en Mango

Na een hoop strijd tussen de katten hebben we uiteindelijk Yvonne ingeschakeld. Zij heeft super liefdevol geluisterd naar het probleem en zonder oordeel legde ze vervolgens uit waar we mee aan de slag konden om de rust in huis te laten terugkeren. Ze legt precies uit hoe het gedrag van katten werkt en wat een kat nodig heeft waardoor wij onze katten beter zijn gaan begrijpen en nu ook beter kunnen handelen. Het was voor ons heel leerzaam en nuttig en we zijn blij dat we de stap gezet hebben om Yvonne in te schakelen.

Nikki Gorissen oktober 2024


Borre

Yvonne is een echte vakvrouw op het gebied van kattengedrag. Ze is belangstellend, niet oordelend en geduldig. Daarbij gaat ze grondig en gestructureerd te werk. We zijn enorm blij dat zij ons geholpen heeft met onze kater Borre.

Wij hebben contact opgenomen met Yvonnne, omdat onze kater Borre van bijna 3 jaar oud, zich steeds agressiever ging gedragen.

Hij kon je ineens bespringen om meteen flink in je hand, arm of been te bijten en ging dan afwachtend zitten kijken. Wij schrokken hier natuurlijk van. Onze reacties bestonden uit verschrikt roepen, Borre wegduwen of een kussen naar hem gooien, in de hoop dat dat zou helpen. Maar dat hielp niet; integendeel, zijn agressieve gedrag kwam steeds vaker voor.

Het ergste vond ik dat hij dit gedrag ook vertoonde naar mensen die bij ons op bezoek kwamen. Er was zelfs iemand die vond dat we Borre beter naar het asiel konden brengen! Zo kon het niet verder gaan, het was tijd om er iets aan te gaan doen.

Na een eerste telefoontje met Yvonne, hebben we een uitgebreide vragenlijst ingevuld en is Yvonne bij ons komen kijken naar Borre.

Dankzij haar zijn we gaan begrijpen waarom Borre zich steeds agressiever ging gedragen. Yvonne heeft ons geleerd om met andere ogen naar hem te kijken, waardoor we hem en zijn behoeftes beter leerden kennen.

Ze heeft ons een uitgebreid advies gegeven in de vorm van een stappenplan op papier. Dat was fijn; zo konden we het steeds nalezen.

Om de paar weken belde Yvonne om te vragen hoe het ging, was er ruimte voor vragen, overleg en advies. We konden haar tussendoor ook nog benaderen, maar in ons geval was dat niet nodig. In ruim 3 maanden tijd is er veel veranderd. Door beter naar Borres lichaamstaal te gaan kijken, méér en anders met hem te spelen, beloningen in te bouwen en vooraf rekening te houden met bepaalde situaties, zijn we weer helemaal blij met onze Borre! Mocht het in de toekomst nodig zijn, dan zullen we graag weer contact met Yvonne opnemen.


Sandra Verkoelen

Mei 2024


Tandloos

Onze jongste kater Tandloos begon in huis te sproeien nadat onze oudste kater Rakker heel erg ziek was geweest. Na een bezoek aan de dierenarts bleek Tandloos blaasontsteking te hebben. Hiervoor werd hij behandeld en ging over op speciale voeding. Het sproeien hield helaas niet op, maar nam toe. We hebben op aanraden van de dierenarts een gedragsdeskundige ingeschakeld en met haar tips werd het sproeien tijdelijk minder. Daarna kwam het in fases weer terug. Hierna hebben we Tandloos verschillende malen uitgebreid medisch laten onderzoeken, allerlei soorten speciaal voer geprobeerd en als laatste optie vanuit de dierenarts antidepressiva geprobeerd.

 

Niets hielp, wanhopig werden we ervan. Op aanraden van een vriendin hebben contact opgenomen met Yvonne. Na 3 jaar zoeken naar een mogelijke oplossing, zou een traject met Yvonne onze laatste poging zijn.

Bij het huisbezoek nam Yvonne uitgebreid te tijd om de thuissituatie te bekijken, de katten en dan vooral Tandloos te leren kennen en naar onze beschrijving van de afgelopen 3 jaar te luisteren. Ze had al direct wat bruikbare tips voor ons. In haar verslag had ze nog meer bruikbare adviezen die op Tandloos en ons zijn aangepast.

 

Tijdens de verschillende telefonische consulten in het traject paste Yvonne adviezen aan aan nieuw gedrag van Tandloos indien dat nodig was. Want jazeker, het gedrag van Tandloos veranderde langzaam! Ondertussen hebben we al hele sproeivrije periodes en als hij sproeit is dat veel minder vaak en slechts enkele dagen. Ook zoekt hij ons nog nu meer op, komt knuffelen en vraagt om te spelen. Yvonne heeft ons veel informatie en uitleg gegeven, kwam met een op maat gemaakt plan en geeft hele goede nazorg en ondersteuning. Ze heeft veel kennis en kunde en richt zich op zowel de kat als de baasjes.


 

Dankzij haar is niet alleen is het sproeien enorm verminderd, maar hebben wij een veel beter inzicht gekregen in het gedrag van Tandloos en een veel beter contact met hem. Wij zijn haar dan ook enorm dankbaar hiervoor en kunnen haar van harte aanbevelen.


Groetjes,

Sam, Jeroen en Sylvia

februari 2024


Kyra en Loky

Wij hebben 2 poezen; Kyra (met wit) van 5 en Loky van bijna 1,5. Loky is in november van 2022 ala kitten bij ons gekomen uit het asiel. Na het gebruikelijke wennen aan elkaar ging het vanaf het begin eigenlijk gelijk goed tussen de twee. In februari kwam Kyra onder de fluoriderende poeder thuis. Wat er buiten is gebeurd weten we niet, maar daarna was ze heel angstig en schichtig en wilde niet echt meer naar buiten. Dit resulteerde er ook in dat ze steeds minder van Loky kon hebben. Veel blazen en zich afzonderen op een rustig plekje. Het was op een gegeven moment zelfs zo dat als Loky maar aan kwam lopen en helemaal niets deed Kyra al begin te blazen.



Het gedrag werd dus steeds erger. Via de eigenaar van het pension waar ze in de vakanties naar toe gaan ben ik bij Yvonne uitgekomen. Want dat er wat moest gebeuren was wel duidelijk. Dit was voor zowel Kyra als Loky geen fijne situatie. Ik heb contact opgenomen met Yvonne en we hebben het eerst met een telefonische sessie geprobeerd.

Dit was echter niet afdoende en is Yvonne bij ons langsgekomen. Na de nodige vragen en observaties is zij met tips en een behandelplan gekomen. Dit plan hebben we samen doorgenomen en heb ik zoveel mogelijk in de praktijk proberen te brengen. Het bleek dat Kyra een traumatische ervaring had gehad en dat heeft haar zelfvertrouwen een flinke knauw gegeven.


Al vrij snel na het toepassen van het plan begon ik al verbetering te zien. Ook hielden Yvonne en ik de aansluitende maanden contact over de voortgang en zo nodig werd er nog wat bijgeschaafd.

Dit heb ik als erg prettig ervaren dat je een 1/2 jaar lang begeleid wordt in dit proces en dat je ten alle tijden contact op kunt nemen. We zijn nu ruim een 1/2 jaar verder sinds de start van de behandeling en het gaat nu hartstikke goed tussen de 2. Je merkt door het toepassen van het plan dat het zelfvertrouwen weer is toegenomen en dat de angst afgenomen is. Kyra en Loky spelen weer met elkaar en het blazen is bijna te verwaarlozen.

En zoals op de foto te zien liggen ze zelfs weer bij elkaar in de buurt. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen om de hulp in te roepen van Yvonne, want zonder haar hulp weet ik niet hoe ik het verder had moeten aanpakken .


De rust is weer wedergekeerd en ik heb weer 2 tevreden poezen in huis. En daardoor ook weer een blij baasje!

Bedankt Yvonne!

Cisca Schotemeijer - december 2023



Het verhaal van Blue

In juli 2023 hebben wij een compleet in shock en getraumatiseerde poes van de provinciale weg afgehaald. Uiteraard mee naar de dierenarts gegaan en alle wegen bewandeld om de eigenaren te achterhalen. Ze bleek niet gechipt en de conclusie was met alle partijen dat ze gedumpt moet zijn geweest. We besloten haar te houden want een asiel zou voor haar geen optie zijn daar ze zo ontzettend getraumatiseerd was en voor alles en iedereen bang was.

We hebben haar Blue genoemd.

 

Nu hebben wij al 30 jaar honden en ook herplaatsers opgevangen maar we hadden nog nooit een kat gehad, en ook geen verstand van kattengedrag.

Omdat we Blue graag beter wilde begrijpen hebben we de hulp van Yvonne ingeschakeld. Wat zijn wij ontzettend blij met Yvonne!! Dit was (is) precies wat wij en Blue nodig hadden om Blue's gedrag beter te leren begrijpen, om überhaupt kattengedrag te leren en hoe wij het Blue zo comfortabel mogelijk te maken. Zonder Yvonne's hulp, haar rust, haar geduld en enorme liefde voor katten hadden wij het niet zover geschopt met Blue.

 

Ze is nu (na 4 maanden) al een stuk relaxter durft steeds meer uit haar comfortzone te komen en zoekt contact. Met vragen kunnen we altijd bij haar terecht. Dank je wel Yvonne, namens Jeroen, mijzelf maar ook namens Blue. Jouw liefde en kennis voor katten maakt dat Blue een mooi tweede leven tegemoet gaat.


Liefs, Jeroen, Alice en Blue, en natuurlijk ook een knuffel van de doggies.

 

december 2023


Strays Meet Holland

Wij, stichting Strays Meet Holland herplaatsen best veel katten. Heel vaak gaat dat meteen goed maar af en toe hebben de katten, of meestal de eigenaren :) , een beetje professionele hulp nodig. Wij mogen daarbij altijd een beroep op Yvonne doen. Zij ziet en hoort dingen in het verhaal van onze adoptanten die voor haar meteen duidelijk maken waar het aan schort.

 

Tot nu toe hebben de mensen aan 1 consult van Yvonne genoeg en kunnen de katten na het volgen van haar tips, prima met elkaar samen leven. We zijn ontzettend blij dat Yvonne ons altijd helpt en hierin bijstaat. We kunnen haar adviezen en tips van harte aanbevelen.

 

Bijgaand een leuke foto van 2 katten. De rood/witte is gaan samenwonen bij de grijze. De eerste paar dagen ging dat niet zonder slag of stoot maar door een paar goeie tips van Yvonne, zijn ze nu al dikke vrienden. En dat zie je op deze foto. Team Stichting Strays Meet Holland.

Februari 2023


Abu en Zazu

Onze Siamese tweeling Abu en Zazu konden na een verhuizing en verbouwing niet meer samen in één ruimte zijn zonder dat er gevochten werd. Na zelf van alles geprobeerd te hebben en uitgesloten te hebben dat er iets medisch aan de hand was hebben we op aanraden van de dierenarts contact opgenomen met Yvonne. We waren radeloos en hadden weinig vertrouwen in een "zweverige kattenfluisteraar", daar waren we toch veel te nuchter voor? Yvonne bleek een hartelijke vrouw die niet alleen ons vertrouwen maar ook van onze katten kreeg.


Na maanden oefeningen, spelletjes, trainen en vooral heel veel geduld zijn we blij met het resultaat. Het gaat nog niet altijd goed maar we kunnen ze met een gerust hart samen alleen laten.

Ze liggen weer bij elkaar, spelen af en toe en hoewel het heel af en toe even gebromd wordt, vechten ze niet meer.

Nogmaals bedankt voor je hulp! Tom en Wieteke

Februari 2023

Ted en Barney

Nadat Ted geopereerd werd, moest Barney niks meer van hem hebben. Barney herkende Ted niet meer en was angstig en agressief tegen hem. Ted op zijn beurt kreeg daar stress van en was Barney ook beu. De twee konden absoluut niet meer samen in een ruimte zijn en ook Ted zijn gezondheid liep door de stress extra gevaar.

Via de dierenarts werd Yvonne me aangeraden. Ik kreeg fijne, bruikbare tips waar ik direct mee aan de slag kon. Het was een lang proces met kleine succesjes en grote stappen terug. Toch is het, dankzij de tips en expertise van Yvonne, gelukt om Ted en Barney weer nader tot elkaar te brengen! En hoe?! Ze hebben een betere relatie onderling dan ooit te voren!


.


Het verhaal had ook anders kunnen aflopen en ook daar had Yvonne me op voorbereid. Gelukkig is dit een succesverhaal voor Ted en Barney en daar ben ik Yvonne echt ontzettend dankbaar voor!

Februari 2023


Moena

Yvonne heeft ons geholpen met onze kat Moena. Moena is door ons als senior geadopteerd uit het asiel en was altijd al aan het staartjagen, maar de laatste tijd nam dit toe. Ze verwondde zichzelf zelfs tot bloedens toe. Tijdens een consult legde Yvonne aan ons uit dat Moena een onzeker en stressgevoelig katje is. We kregen veel tips en informatie en sinds we daarmee aan de slag zijn

 

gegaan, is het staartjagen gelukkig sterk verminderd. We zijn nog aan het uitzoeken wat de oorzaak is van haar gedrag, maar ondertussen begrijpen wij Moena wel beter en kunnen we daardoor ook beter voor haar zorgen. We zijn Yvonne dan ook erg dankbaar! De begeleiding is heel fijn verlopen; de voorbereiding en het consult aan huis en daarna de nazorg hebben wij als heel prettig ervaren.

Kolo(nel)

november 2021

Ik wist niet meteen wat ik moest verwachten van kattentherapie. Het leek me wat overdreven, maar mijn dierenarts raadde het aan. Mijn jonge kat Kolo(nel) was namelijk zo angstig was dat ze nadat ik bezoek had gehad een paar keer ziek werd en medicijnen nodig had. Het werd niet vanzelf minder en al mijn goedbedoelde moeite leek tevergeefs. Ik durfde bijna geen

 

bezoek meer uit te nodigen, maar de poes was bang en ze bleef bang. Zonde, voor ons allebei.

Het veranderde heel langzaam toen Yvonne op ons pad kwam. De kattentherapie bleek vooral therapie voor mij te zijn, haha. Ze leerde me welke stresssignalen mijn kat uitzond en die leerde ik herkennen. Pas dan kun je effectief aan de slag om haar af te leiden en te belonen bij goed gedrag. Een onderdeel ervan is geluidstherapie. Het idee is simpel. Een cd met stadsgeluiden zet ik heeeeeel zachtjes aan en ondertussen ga ik vijf minuten spelen met Kolo. Als ze na tien keer niet


 

meer schrikt en afgeleid raakt van de geluiden zet ik de cd iets harder en zo werd Kolo langzaam maar zeker een veel zelfverzekerder kat die de buitenwereld een stuk rustiger tegemoet treedt en binnenshuis niet meer van ieder geluid schrikt. Is ze nu blij als er visite komt? Niet bepaald. Maar ze verstopt zich ook niet met een hartslag van heb-ik-jou-daar en we hoeven de volgende dag ook niet naar de dierenarts omdat ze ziek wordt van de stress. Omdat de therapie letterlijk spelenderwijs wordt uitgevoerd speel ik een paar keer per dag een minuut of vijf met haar, wat onze band nóg beter maakt. Ze ligt nu elke avond bij me op schoot en vindt het heerlijk om regelmatig te kroelen. We zijn heel blij met de hulp van Yvonne en ik raad het mensen echt aan.

Met vriendelijke groet,

Marielle Bijlmakers

.


Teddy

Mijn kater Teddy liet steeds meer agressief gedrag zien. Ook plaste hij vaak in huis en vond hij het geweldig om, bij voorkeur volle, glazen om te gooien. Als er bezoek kwam, gedroeg Teddy zich dominant en vaak moest ik hem op de gang zetten. Uiteindelijk heb ik de hulp van Yvonne in geroepen. Ze heeft Teddy en mij leren kennen en heeft me adviezen gegeven zodat Teddy en ik ons weer happy gingen voelen met elkaar.

Ze heeft me ook meer inzicht gegeven in het gedrag van katten en wat ze nodig hebben. Helaas had Teddy meer nodig dan ik hem kon geven. Maar ook toen was Yvonne er om me te begeleiden bij één van de moeilijkste beslissingen die ik ooit

 

moest nemen: Teddy loslaten. Teddy woont nu op een boerderij waar hij eten en drinken krijgt en verder heeft waar hij zoveel behoefte aan had: vrijheid en heel veel ruimte. Ik ben zo blij dat Yvonne er was want ik weet niet of ik deze beslissing anders had kunnen nemen en dan had ik Teddy, mezelf en mijn andere kat zeker tekort gedaan.

Birgit Voets

Frank en Sabi

Onze poes en kater kregen ineens ruzie en konden elkaar niet meer zien zonder hevig te vechten.

We hebben Yvonne toen gevonden en die kon gelukkig snel langskomen..


 

Toen ze langs kwam nam Yvonne de tijd om de situatie te bekijken en om ons verhaal aan te horen. We kregen ook veel algemene tips voor het verzorgen van onze katten (ook fijn)

 

Na onze afspraak heeft Yvonne een plan van aanpak voor ons gemaakt en dat hebben we met succes uitgevoerd. Yvonne hield tussentijds contact met ons en stuurde bij waar dat nodig was.

Nu liggen onze poes en kat weer bij elkaar, spelen ze samen en is er geen spanning meer tussen ze.

We waren gecharmeerd van de warme en geruststellende benadering naar ons toe en de zorgvuldige en geduldige aanpak naar onze katten. Daarom zouden we iedereen aanraden om Yvonne in te schakelen bij problemen met hun kat / poes.

We zijn super blij dat het met die van ons weer goed zit. Dankjewel Yvonne!

Tim van Rijen


Pluk en Kostas

Lieve Yvonne,

Nogmaals heel erg bedankt voor al je hulp! We hebben nu weer twee heerlijk blije en tevreden katjes, die elkaar soms nog uitdagen, maar gelukkig ook weer heerlijk met elkaar spelen! Het heeft even geduurd maar bij deze stuur ik je onze review:

Pluk was ons eerste katje. Een half jaar later kwamen we Kostas, een lief knuffelig zwervertje, tegen op onze vakantie in Kreta. We hebben hem vanuit daar meegenomen en rustig in ons gezin geintroduceerd.

Pluk en Kostas konden aardig goed met elkaar over weg, ze speelden met elkaar en tolereerden elkaar grotendeels.Kostas was wel zeer schrikachtig, waarschijnlijk ten gevolge van de vliegreis. In het daarop volgende jaar ging het mis.

Kostas werd per ongeluk op zijn staart getrapt en hij schrok hier ontzettend van dat hij schreeuwde en weg schoot .

 

Pluk schrok op haar beurt ontzettend van Kostas zijn reactie en viel hem aan. Het was alsof ze hem niet meer herkende en hem als een vreemde kat zag. Ze viel hem op zo'n harde manier aan dat het leek alsof ze hem wilde vermoorden.

We hebben ze toen uit elkaar gehaald en 2 dagen rust gegeven.

Toen we ze daarna weer aan elkaar "voorstelde" gebeurde hetzelfde als

 

2 dagen ervoor. We hebben toen heel langzaam met behulp van een stappenplan, geprobeerd ze weer te herintroduceren. Uiteindelijk bleven we na een paar maanden trainen, voor ons idee, op een bepaald niveau steken. We speculeerden zelfs al over de vraag "wat als" dit niet meer goed komt, waar moeten we Kostas dan plaatsen. De gedachte alleen al brak mijn hart. Ten einde raad en met twee ongelukkige katten, hebben we toen contact opgenomen met Yvonne.

Gelukkig kon Yvonne snel bij ons langs komen en heeft ze ons ontzettend geholpen! Pluk en Kostas kwamen tijdens het consult weer voor het eerst langere tijd met elkaar in aanraking en dit ging boven verwachting goed. Ze speelden uiteindelijk zelfs weer met elkaar! Yvonne heeft ons tijdens het consult een hoop geleerd, onder andere over de verschillende gedragingen van de katten, het verschil tussen spel en agressie, wat te doen als het uit

 

de hand loopt, de verschillende behoeften van katten, hoe hier mee om te gaan en nog veel meer

Ze nam echt de tijd voor het consult, gaf veel informatie en uitleg, analyseerde de situatie grondig en gaf ons een uitgebreid op maat gemaakt plan.

Ik kan Yvonne werkelijk aan iedereen aanbevelen. Ze heeft ontzettend veel kennis en neemt ook echt de tijd om die kennis over te dragen.

Ze levert een hele waardevolle bijdrage aan het welzijn van zowel de katten als aan de baasjes!

Yvonne, vanuit de grond van ons hart, heel erg bedankt!


Groetjes Joyce en Pepijn


Kikkie en Keessie

Nadat we in juni vorig jaar Keessie erbij hadden gekregen hij had bij ons zijn gouden mandje gevonden.Bleek na de zomer vakantie dat het niet goed ging met Kiki en Keessie samen in ons huis. Kikkie was erg angstig geworden en Keessie probeerde de baas te spelen. Toen hebben we de hulp van Yvonne gevraagd. Keessie is eerst n weekje uit logeren geweest om rust voor Kiki te krijgen. En bleek dat we Kiki en Keessie niet goed hadden laten wennen aan elkaar en waren ze te snel bij elkaar gekomen.

Toen Keessie weer terug kwam hebben we het proces onder begeleiding van Yvonne over gedaan en zijn ze stap voor stap bij elkaar gekomen. En nu leven ze samen in ons huis en tuin en dat gaat goed. In de nacht houden we ze appart. We merkte dat dit rust geeft voor Kikki en Keessie.

Met de Hulp van Yvonne zijn we nog steeds het gouden mandje voor Keessie en kunnen Keessie en Kikki samen in ons huis leven.

Yvonne super bedankt voor jouw hulp bij het laten wennen van Keessie en Kikki.

familie de Jong, Geldermalsen

Armani en Luis

Onze katten Armani en Luis, zijn erg blij met de hulp van kattenspel. Ze hadden opeens een ruzie en dat is gelukkig snel opgelost met hulp van kattenspel. De bazen zijn ook super blij dat ze weer dikke vrienden zijn . Heel erg bedankt

Bink

Onze zwarte gevoelige kater Bink toonde steeds vaker agressief gedrag naar onze poes Siep, maar ook naar ons en soms zelf naar andere mensen. Plotselinge aanvallen met zijn klauwen en bek, vaak voorafgaand met akelig gemiauw. Via een bevriende dierenarts kwamen we bij Yvonne terecht. Haar site sprak al boekdelen; een vrouw met veel kennis, ervaring en vooral met heel veel liefde voor dieren. Dat deelde ze enthousiast tijdens haar bezoek bij ons aan huis! Al observerend van onze katten, luisterend naar ons en ondertussen haar tips en kennis delend, kwamen

we tot inzicht en hoorden we hoe om te gaan met het gedrag van Bink. Een paar dagen later kregen we een zeer professioneel verslag met alle informatie duidelijk op een rij. Wij gingen aan de slag en Yvonne belde regelmatig om te informeren hoe het ging en gaf ook meteen weer nieuwe heldere handreikingen. Met Bink gaat het goed, het agressieve gedrag is niet meer teruggekomen en hij is minder gestrest. Wij zijn Yvonne heel dankbaar voor haar begeleiding! Via deze weg raden wij haar zeker aan als er problemen zijn met uw katten.

Lia Colijn

Karel, Willem en Monster

Wij vangen katten op die dringend een ander thuis nodig hebben. Zo kregen wij onze poes Monster en enige tijd later een tweetal katers, Karel en Willem. Dat ging na enige gewenning redelijk goed onderling totdat in het voorjaar territoriumgevechten uitbraken met buurkatten en Karel zich zeer

agressief ging gedragen naar de toch al angstig aangelegde Monster. Uiteindelijk joeg Karel Monster het huis uit en het terrein af, waardoor we wekenlang Monster nauwelijks zagen en niet meer konden verzorgen.

We hebben Yvonne gevraagd om ons te helpen weer rust te krijgen in huis. Met volle inzet, geduld en veel kennis en kunde heeft Yvonne ons gesteund tijdens een voor ons moeilijke tijd. Ze gaf ons onder meer veel tips om het gedrag van Karel te beïnvloeden wanneer hij agressief gedrag vertoonde richting de andere katten. Ondanks alle inspanningen bleek er toch te weinig verbetering in het gedrag van Karel en hebben we voor hem een nieuw thuis moeten zoeken.

Monster bleek intussen echt niet meer met andere katten in huis te kunnen leven dus ook niet met Willem. Zo moesten we noodgedwongen in korte tijd opnieuw afscheid nemen van een dierbare kat. De keuze viel daarbij op Willem omdat hij als zeer sociale kat het gemakkelijkst te herplaatsen was. Gelukkig is voor beide katers een uitstekend thuis gevonden en is Monster al snel weer helemaal thuis en op haar gemak.

We hebben nu niet alleen rust in huis terug maar ook onze gemoedsrust omdat al onze katten nu helemaal happy zijn. Geen idee hoe we dat hadden moeten bereiken zonder Yvonne.

Yvonne, bedankt voor al je adviezen en mentale ondersteuning!

Gion & Wilma


Dave

Eén van onze poezen heeft een sproei probleem. Om deze reden hebben we een poos geleden contact opgenomen met Yvonne. Samen zijn we een traject gestart. Nu we een paar maanden verder zijn kunnen we de conclusie trekken dat het aantal keer sproeien in huis drastisch verminderd is. Hier zijn we Yvonne erg dankbaar voor. Hopelijk wordt het aantal in de aankomende periode nog verder verlaagd, maar met deze vooruitgang zijn we al erg tevreden!

Mariëlle en Jurgen

Mickey en Mouse

Ik ben bij Yvonne terecht gekomen voor problemen met in huis plassen voor mijn 2 bengaal broertjes. Yvonne is thuis geweest en heeft hij enorm geholpen met meer inzicht te geven in kattengedrag. Ik heb zoveel geleerd. Telefonisch en via de app kon en kan ik nog steeds bij haar terecht met mijn vragen. Problemen zijn hier zeer complex en met golfbewegingen gaat het hier goed en slecht. De relatie tussen de 2 broers is verbeterd, maar de triggerpoint van de stress waardoor er 1 een chronische blaasontsteking heeft, lijkt niet goed te achterhalen. Mogelijk zal een herplaatsing nodig zijn. Dit is eerder door Yvonne

aangegeven. Ik probeer, met steun van haar, nog alles eruit te halen om dit te voorkomen. Maar vooral het feit dat ze altijd klaarstaat met advies vind ik heel fijn.

Anita van Schouwenburg

Suzie

Een half jaar geleden kregen wij een getraumatiseerd zwerfhondje in huis. Dit was een tijdje zwaar voor ons maar voor onze poes was het helemaal heftig. Ze wilde niet meer van de bovenverdieping af komen. Omdat we na anderhalve maand nog geen verbetering zagen hebben we Yvonne ingeschakeld. Zij heeft ons

geleerd hoe we met geduld en met oog voor haar stressniveau de poes naar beneden konden krijgen, alles op haar eigen tempo. Na het huisbezoek hebben we heel regelmatig telefonisch contact met Yvonne gehad zodat ze ons kon coachen. Nu kunnen hond en poes samen beneden zijn en begint de poes zich steeds vrijer door het huis te bewegen. Ze is nog maar een klein stapje verwijderd van het moment waarop ze weer naar buiten mag (in

het begin met onze steun omdat ze haar territorium weer moet veroveren heeft Yvonne ons uitgelegd) en dan heeft ze haar normale leven weer terug. Ik denk niet dat ons dit was gelukt zonder de hulp van Yvonne. Als we nog een keer een grote verandering in huis meemaken vragen we van te voren hulp aan haar, het maakt heel veel verschil zowel voor ons als voor de poes en de hond.

groetjes Joyce en Frans

Cleo

De introductie van de 5 jaar oude poes Cleo in ons huishouden verliep de eerste week voorspoedig, echter na de eerste week kwam de kink in de kabel. Cleo joeg de andere 2 aanwezige katten in het huis voortdurend op, met als gevolg dat hun leefgebied niet groter was dan hoog in de krabpaal of op het aanrecht. Na de observatie van Yvonne door middel van filmpjes en een huisbezoek kregen we goede tips. Het leek even iets rustiger te worden, maar daarna sloeg de vlam weer in de pan.

Dankzij de raad van Yvonne hebben we zelf kunnen besluiten om Cleo een huisje zonder andere katten te gunnen waar ze 100% zichzelf kon zijn. Ook in deze moeilijke beslissing zijn we naar volle tevredenheid bijgestaan door Yvonne. Toen we later besloten het opnieuw te proberen met een 3e heeft haar raad goed geholpen en deze kitten is volledig opgenomen in de groep. Cleo gelukkig en de sfeer in huis weer zoals hij zijn moet. Eind goed al goed!

Yvonne bedankt voor je tips en het bijstaan van ons bij de moeilijke besluiten die we hebben moeten nemen!

Thijs


Elza, Apollo

Yvonne kwam bij ons en had meteen een leuk contact met onze beide katten(de kat waarvoor zij gevraagd was kan zich snel terugtrekken voor mensen). Zij neemt uitgebreid de tijd voor het consult en geeft aandacht aan een breed scala waar poezen/katten mee te maken hebben.
Ook de nazorg vonden we goed. Meerdere malen hadden we telefonisch contact en konden met alle vragen terecht en kregen nuttige adviezen.

Wij vroegen Yvonne omdat onze kater vaak onzindelijk werd/blaasontsteking had en het afgelopen half jaar heeft hij deze problemen niet meer gehad.

Alle goeds verder met jou en je werk,

Hartelijke groet van
Elza, Apollo
Robert-Jan en Margaret

Bram

Mijn kater Bram had na overlijden van mijn vrouw een zindelijkheidsprobleem en veel last van stress. Nadat de dierenarts geen medische oorzaak kon vaststellen had ik de hoop gevestigd op een gedragstherapeut, want afscheid nemen van hem was voor mij geen optie.
Yvonne heeft na een grondige inventarisatie een plan opgesteld, dat de problemen binnen redelijke tijd heeft doen laten verdwijnen.
Een consult op locatie en enige nazorg bleken afdoende te zijn.

Yvonne bedankt voor je professionele hulp.

JV, Kaatsheuvel

Castor & Cloë

en maand of 5 waren ze, Castor & Cloë, toen ze met ons mee naar huis mochten. Ze zaten bij een opvanggezin van het dierenasiel, want ze kwamen uit het wild en konden niet bij de andere katten in het asiel geplaatst worden. Een beter opvanggezin konden Castor en Cloë zich niet wensen, want ze zaten bij Yvonne in huis! Het waren dikke maatjes, speelden samen, verzorgden elkaar en daarom ook de wens van het dierenasiel om ze samen bij een gezin te plaatsen. Castor was énorm schuw, dit kwam door zijn niet zo gelukkige start in de natuur waar hij één van zijn pootjes is verloren. We weten niet waardoor,
maar hij was enorm mensenschuw. Yvonne heeft ons hier heel goed in begeleid en vooral toen Castor 2 maanden van huis was en we hem

 

gelukkig weer terug vonden. Dit avontuur heeft heel wat goeds opgeleverd, omdat Castor sindsdien is veranderd in een hele aanhankelijke kat, alleen was Cloë niet meer gewend om haar territorium te delen. Dit bracht veel stress met zich mee, bij beiden. Yvonne heeft ons geadviseerd hoe we die twee weer bij elkaar konden brengen. De kracht van Yvonne is dat ze heel waardevol is in haar adviezen bij problemen, maar ze deelde tussendoor ook zoveel waardevolle basisprincipes van hoe je met een kat om moet gaan. Daar hebben we ook zoveel aan gehad. Ik kan Yvonne van harte aanbevelen en niet alleen bij problemen, zeker ook wanneer je besluit om een kat als huisdier te nemen. Zowel voor jou als voor de kat is dit heel waardevol.

Judith Kaart.

Djim

In Jan.`17 kwam ik in contact met Yvonne, doorgestuurd door de dierenarts. Onze kater Djim, 9 maanden oud, vertoonde al 4 maanden agressief gedrag naar ons, met name naar mij. Hij viel ons aan in de benen en armen en liet niet meer los! Yvonne kwam bij ons thuis om Djim te observeren én ons natuurlijk, hoe wij ermee om gingen. Op haar advies gingen we anders met Djim om, bewust speeltijd inplannen en negatief gedrag negeren. Het werd minder maar het aanval-gedrag was nog niet over. Yvonne had ook geadviseerd om er een 2e katje bij te nemen maar dat wilden we in eerste instantie niet. Na een half jaar aan tobben hebben we

 

toch voor een 2e katje van 6 maanden gekozen, uit het asiel, en na de gewenningsperiode, die Yvonne uitgebreid begeleide, is het helemaal goed gekomen! Tussen Djim en Morris gaat het goed en Djim valt niet meer aan. Wij zijn Yvonne erg dankbaar en zijn gelukkig met de beide katten!

Esther Harmeling

Courage

Yvonne schoot te hulp toen ik ’s nachts niet meer kon slapen vanwege onophoudelijk nachtelijk mauwen en op allerlei manieren aandacht vragen van mijn kater. Ik ben erg blij dat ik haar heb ingeschakeld. Het contact met Yvonne verliep erg soepel. Ze reageerde snel en wat ze zei is ook voor een leek begrijpelijk. Ze is deskundig en vraagt, na verkregen toestemming uiteraard, ook de benodigde informatie bij de dierenarts op om zeker te weten dat ze alle feiten heeft. Van het gegeven advies krijg je een overzichtelijk verslag, wat ook weer met de dierenarts gedeeld wordt. Yvonne is prettig in de omgang, rustig, vriendelijk en kan je goed geruststellen. Daarnaast geeft ze ook spontaan de nodige nazorg. Zelfs 3 maanden na haar bezoek nam ze nog contact op om te vragen hoe het ging en of ik nog vragen had. Ik kan haar zeker aanraden!

Hartelijk dank voor je hulp en mocht ik nog eens hulp nodig hebben, dan schakel ik je zeker weer in!

Groeten,
Marga Klaasen Bos


Meneer

Meneer heet de kater die op 6 jarige leeftijd bij mij kwam wonen. Hij kwam van mijn dochter, die hem als kitten uit een moederloos nest had gekregen, en hem in verband met haar allergie voor kattenharen niet langer in huis kon hebben. Ik kende Meneer dus al wel, en wist ook dat ie nogal erg lichamelijk om aandacht kon vragen: niet door lieve kopjes te geven maar door soms pijnlijke aanvallen op blote benen.

Het eerste half jaar bij mij viel dat nog wel mee. Ik was toen vrij veel thuis, en hij kreeg dus mijn aandacht wel. Omdat de “aanvallen op de benen” toch wel hinderlijk waren, en mij ook wat angstig maakten, heb ik Yvonne gevraagd om hulp. Zij is op huisbezoek geweest, en heeft me heel veel verteld over normaal gedrag van katten. Zij gaf tips over spelen, over voedingsspelletjes , en over hoe ik hem kon afleiden in als ie in de aanval-stemming was. Naast dit ongewenste gedrag was Meneer een leuke, pittige en inventieve kater, die erg kon genieten van spelletjes, een goede jager bleek (jammer voor muis en vogel, dat dan weer wel), en me altijd verwelkomde als ik thuiskwam.


 

Toen ik stopte met werken wegens pensioen en daardoor heel vaak niet thuis, want dagen- of wekenlang van huis was (de buurkinderen vonden het leuk om hem eten te geven, en verdienden daar een zakcentje mee – iedereen blij zou je zeggen), werd zijn aanvalsgedrag steeds hinderlijker. Hij kreeg duidelijk geen aandacht genoeg meer van mij, en dwong die dus af als ik wel thuis was. Yvonne heeft me nog bijna een half jaar bijgestaan met raad en daad, ze heeft Bach-druppels gegeven om hem in een gelijkmatiger humeur te brengen, maar het mocht niet baten: Meneer en ik zaten in een vicieuze cirkel, hij steeds agressiever, ik steeds meer gespannen want angstig voor zijn steeds heftiger aanvallen. Omdat ik ervoor koos om mijn uithuizige leven niet op te geven, heb ik uiteindelijk besloten afstand te doen van Meneer. Ik heb hem naar het dierenasiel gebracht, en daar is na twee maanden een nieuw baasje voor hem gevonden. Yvonne heeft me ook in die tijd nog mentaal ondersteund: ik vond het namelijk ondanks alles ook verdrietig om mijn katten-episode zo te moeten afsluiten.

Corinne Collette

 

Browny

Vanaf kitten was ze geen huiselijke omstandigheden gewend. Is bij ons gekomen toen ze 4 maanden oud was in 2004. Heeft een lange periode moeten wennen aan huiselijke geluiden. De gevoeligheid voor onverwachte geluiden, een beetje stress is altijd gebleven.

Een paar maanden geleden van de één op andere dag,durfde Browny, opeens de trap niet meer af. Via een krantenbericht, ben ik bij Yvonne terecht gekomen, die haar studie afrondde aan de Tinley –academie. Na het uitwisselen van veel informatie, is Yvonne bij ons geweest.

 

In gesprek met ons, is Yvonne tot de conclusie gekomen dat Browny in een stress moment van de trap is gegleden of iets dergelijks. Dit past heel erg op hoe ze op situaties reageert. Op advies van Yvonne ben ik met rustgevende medicatie begonnen. Halve manen vloerbedekking op onze gladde houten trap gedaan. En met spelen, iedere keer een stapje verder naar de trap, vervolgens belonen met wat lekkers. Binnen twee dagen kwam ze zelf weer naar beneden. Medicatie afgebouwd en gebruik nu alleen nog valeriaan druppels die rustgevend werken. Door Yvonne, ben ik Browny beter gaan begrijpen. Het is goed om te zien, hoe ze in het geheel veel meer tot rust is gekomen. Dank je wel Yvonne voor het goede advies en contact, als er weer iets is, weet ik je te vinden.

Tinie Groen


Van Anette Bergeijk

Naast twee volwassenen en twee kinderen wonen er in ons huis oa. ook twee poezen. Apart van elkaar erg lief en leuk, maar samen ... niet gezellig, verdroegen elkaar steeds minder goed.

Een korte terugblik:

Enkele jaren geleden is Grijs met zijn zus bij ons komen wonen. Grijs is opgegroeid als flessekitten en omdat zijn toenmalige baasje meer ging werken was ze zo lief om voor haar twee poezen een nieuwe baas te zoeken. Broer en zus hadden t prima naar hun zin in de Brabantse polder. Totdat na een jaar zus ernstig ziek bleek te zijn en niet meer te redden was. Een verdrietige Grijs bleef achter. Wij meenden er goed aan te doen een nieuwe vriendin voor Grijs te zoeken. Om een lang verhaal kort te maken: Grijs kon zich niet in ons idee vinden. Voor Zwart (potentiele vriendin) volgde een tijd van tolereren en accepteren. Zwart was echter wel erg op haar nieuwe personeel gesteld, wij op haar en zie hier het dilemma. Grijs ging steeds meer op oorlogspad. Zwart werd de

underdog. En onze hond was druk met de poezen uitelkaar te jagen bij conflicten. Tijd voor actie!! En zo kwam Yvonne op ons poezenpad. Yvonne heeft erg veel tijd genomen om de poezen en onze situatie te leren kennen, filmpjes en omschrijvingen van gedrag werd de eerste huiswerk opdracht. Heel boeiend om zo samen de situatie te analyseren. Yvonne heeft mij veel geleerd dreigende situaties voor conflicten tussen onze poezen te herkennen. Deze zijn deels te vermijden, deels te vervangen door positieve ervaringen. Juist doordat we nu zelf de positieve momenten kunnen benadrukken, merken we dat er aanzienlijk minder vechtpartijen zijn. Na een aantal bezoeken en telefonische contactmomenten heeft Yvonne als afronding de hele situatie met tips op papier gezet. Fijn om nog eens na te lezen.

Ik kan Yvonne zeker bij u aanbevelen:

Een luisterend oor en veel poezengedragskennis!

Yvonne nogmaals namens Zwart, Grijs en hun personeel: Hartelijk dank!

Van Nancy SchouwDiesel, Phantom en Woosy.

Wij hadden nog 2 katers van de oude garde. Ongeveer 3 jaar geleden hebben wij een kater (Diesel) van +/- 1 jaar uit het asiel gehaald en een maand later hebben wij nog een kater (Phantom) van +/- 1 jaar uit het asiel gehaald. Deze 2 waren gelijk dikke maatjes.
Toen de 2 katers van de oude garde gestorven waren en ik gewend was om een kat of 5 te hebben(ik werk vanuit huis) gingen we weer een kater (Woosy) van +/- 3 jaar uit het asiel halen.
Dit ging 1 week goed, toen begon de ellende: sproeien, plassen buiten de bak, vechten enz. eerst vooral Phantom en Woosy en later Diesel en Woosy.(Phantom heeft z'n eigen erbij neergelegd en vindt het allemaal oke, Diesel heeft er nog steeds wel wat moeite mee)
Van de dierenarts had Woosy al medicijnen gekregen om (heel) rustig te worden en heeft ze mij in contact gebracht met Yvonne. Na een vragenformulier te hebben ingevuld, kwam Yvonne bij ons thuis om te kijken wat we eraan konden doen. Met veel praten en uitleggen

waarom katten zo doen, was het tijd voor actie. Woosy andere medicijnen (wel rust, maar minder "schadelijk" ) die we ook aan Diesel en Phantom gingen geven, andere kattenbakvulling, op andere plaatsen weggezet, de kap aan de bovenkant open, snoepjes, stress vermijden ( geen grote veranderingen in huis zoals meubels verplaatsen ) en veel op tijd en uur te doen (eten, spelen enz) gaat het nu steeds een beetje beter. Er is weleens een ongelukje, maar nu weten we de oorzaak en ruimen het op. Maar bovenal zijn het de liefste katers van de wereld voor ons, al willen ze niet met z'n drieën op de foto.

Nancy Schouw
Edelsmid
Hank